10 modele de tapet in stilul baroc

Stilul Baroc a aparut in secolul al XVII-lea si a fost extrem de popular, infulentand totul, de la arhitectura pana la muzica. Este un stil diferit, foarte pompos, mult mai indraznet si aglomerat decat succesorul sau Stilul Rococo – despre care o sa vorbim cat de curand.

La inceput era folosit in mare parte in exterior si in decorarea bisericiilor. Stilul baroc este caracterizat de foarte multe elemente distinctive, ceea ce au facut ca acest stil sa fie unul complex si interesant.

Pe langa ilustratii, acest stil se remarca si prin culori indraznete si alaturari de nuante puternice. Simetria, cat si precizia modelelor sunt foarte importante caracteristici ale acestui stil. Interioarele imbracate in acest stil contineau diferite detalii arhitecturale complexe, impreuna cu fresce si reprezentari religioase.

Mobilierul sau accesoriile ale acestui stil trebuie sa fie bogate in ornament, iar intregul decor sa fie voluminos.

Culorile trebuie sa fie luminoase. Pentru camera de zi nuantele de verde smarald, safir si burgundy sunt cele mai potrivite, iar pe partea de material textile catifeaua este cea mai potrivita pentru a crea o atmosfera regala. Liniile mobilierului trebuie sa fie curbate, line, ondulate. Scaunele, canapelele si fotoliile trebuie sa fie tapitate cu un material scump si eventual sa aiba ilustratii bogate.

Pe jos, un covor cu imagini bogate in culori puternice este necesar. Un candelabru maret nu trebuie sa lipseasca, la fel si oglinzi sau cufere, pentru a aduce inca un plus de eleganta.

Tapetul in stilul baroc imita in proportie de 100% stilul acelor vremuri, de mult trecute.

Finisajele sunt caracterizate in mare parte de motive florale: frunze, ghirlande de flori sau coroane de flori. Intregul design baroc este saturat de lux si maretie.

Modele noastre preferate de tapet in stilul baroc sunt:

Va oferim o gama larga de tapet in stilul baroc, iar toate modelele de mai sus se pot gasi la noi pe site: www.tapet-magazin.ro

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *