Majoritatea clientilor pleaca de acasa cu o idee de cum va arata tapetul, dar cand ajung in showroom, sau pe site-ul nostru, si vad miile de modele, incep usor, usor sa devina indecisi, iar situatia este de inteles. Articolul de azi este pentru a va scoate din incurcatura si pentru a va da seama de ce aveti nevoie mai exact.


Da, alegerea tapetului portivit pare sa fie destul de grea, mai ales cand ai in fata mii de modele. Mai intai de toate, trebuie sa va ganditi ce conteaza mai mult pentru dumneavoastra: partea estetica sau partea tehinca – material, durabilitate, aplicare, rezistenta etc. Daca doriti sa achitionati un tapet pentru partea estetica, alegeti paleta de culori unde doriti sa va incadrati si modelul – flori, dungi, jocuri geometrice, stil vintage, stil modern etc. Daca alegeti tapetul pentru proprietatile sale – trebuie sa va informati asupra metarialului din care este facut si mergeti pe aceasta caracterista in cautarea tapetului portivit.


Tapetul din hartie este cel mai accesibil ca pret, este un tapet standard si, in general, usor de aplicat. Aveti grija sa nu trageti prea mult de hartie in timp ce-l pozitionati pe perete, fiind dintr-un material subtire se poate rupe imediat.


Tapetul din vinil pe suport de hartie contine si un lichid din vinil ce face legatura intre cele doua straturi. Acest lichid face ca tapetul sa fie lavabil, asta inseamna ca il poti sterge cu un burete umed si cu sapun lichid, fara ca acesta sa se deterioreze.


Tapetul din vinil solid contine, pe partea de aplicare, un sport netesut. Aceste tip de tapet este cel mai rezistent, la pete si la curatare si, de asemenea, este o alegere excelenta pentru peretii din bucatarie.


Tipurile de tapet din vinil sunt cea mai buna alegere, mai ales cand doriti sa folositi pentru prima data tapet. Nu doar ca este cel mai usor de aplicat, dar este si usor de adaptat intr-o incapere. Sunt durabile, usor de intretinut si rezistente la razele soarelui. Cand vine vremea unor noi renovari, il poti dezlipi foarte usor.


Pentru un tapet subtire in nuante metalice, suprafata peretului trebuie sa fie aproape perfect, deoarece stralucirea tapetului va accentua orice imperfectiune.


Alte materiale apropiate de hartie pe suport de material netesut reprezinta o alegere buna pentru a acoperi peretii cu imperfectiune, denivelari etc. Acest tapet este mai greu de aplicat si are un pret mai ridicat.


Tapetul cu insertii din catifea este o algere potrivita pentru peretii care prezinta imperfectiuni minore. Materialul lavabil este mai usor de aplicat, decat cel care nu se poate spala, dar ambele sunt la fel de scumpe, iar in aplicarea lor aveti nevoie de un profesionist.

Fara indoiala, cel mai important factor in alegerea tapetului este alegerea unui model care va place. De asemenea, trebuie sa va asigurati ca modelul functioneaza in camera specifica pe care intentionati sa o faceti. Iata cateva orientari estetice de baza:

- Dungile sau modelele verticale fac ca plafonul sa apara mai inalt.

- Dungile sau modelele orizontale par sa extinda o camera si sa aduca plafoanele in jos. 

- Modelele mari, in general, nu arata bine intr-o camera mica, deoarece acestea tind sa suprapuna spatiul si sa faca sa para mai mici. Un model mare, deschis, arata cel mai bine intr-un spatiu mai mare.

- Printurile mici se potrivesc unei incaperi de dimensiuni reduse.

- Culorile inchise fac o camera sa para mai mica

- Tapetul in culori deschise va crea iluzia optica de marire. 

De aceea, noi, va punem la dispozitie o gama larga de tapet, modele si nuante diferite.