Stilul scandinav este caracterizat prin simplitate si minimalism. De aceea atunci cand vrem sa amenajam o incapere in acest stil, trebuie sa folosim un tapet simplu, cu jocuri geometrice la fel de simple, in culori neutre cum ar fi: maro, crem, gri, caramiziu, cupru, galben pai, nuante diferite de albastru, negru, chiar si alb atunci cand tapetul are un model in relief.

Acest stil se potriveste in orice incapere, de la dormitor, living, hol pana la mansarda, baie si bucatarie. Atat timp cat in incapere regasim simplitatea, liniile drepte, lumina naturala, tonurile pamantii si accesorii minimale inseamna ca stilul scandinav este prezent si va puteti bucura de “curatenia” lui.

Pentru a va amenaja singuri camera in stilul scandinav trebuie sa…

-          Sa aveti parchetul din lemn intr-o culoarea deschisa. 

-          Dupa cum am spus si mai sus, albul este nuanta de baza, aici se pot aduga culori neutre si cateva accente de culori pastelate.

-          Materialul de baza a acestui stil este lemnul. Puteti sa-l folositi chiar si pe tavan, pentru a adauga textura si creand o ambianta calduroasa.

-          Liniile simple, curate din arhitectura camerei pana la mobilier, va vor ajuta in completarea crearii acestui stil.

-          Stilul scandinav va ajuta sa va bucurati de spatiul pe care-l aveti, facandu-l sa fie util si functionabil.

-          La fel ca si pana acum, mobilierul trebuie sa fie simplu si…in nuante cat mai simple.

-          Daca to vorbim de stilul Nordic, trebuie sa ne gandim cum sa cream o atmosfera cat mai calduroasa…poate chiar sa adugam in living un semineu.

-          Nu uitati sa fiti eco-friendly.

Sunt cateva idei simple, dar de efect pentru a iti imbraca o incapere cu acest stil.

Tapetul isi are si el locul in acest stil.

Tapetul model uni in nuante care sa intregeasca  incaperea si sa faca legatura intre accesorii si mobilier.

Tapetul model cu linii simple va ajuta sa mascati anumite defecte ale incaperii, fie ca este prea scunda, prea inalta sau prea mica.

Tapetul cu jocuri geometrice in combinatie de doua sau trei culori, va aduce o pata de culoare si va anima atmosfera intr-o incapere complet alba.

Tapetul cu flori va aduce eleganta si feminitate unui spatiu simplist desenat in gri.

Dupa cum spuneam, lemnul aduce textura si caldura spatiului, exact la fel o poate face si un tapet ce imita materiale textile, impletituri sau macrameuri.

Daca doriti sa mergeti tot pe ideea de lemn , puteti alege tapet care sa imite lemnul.

Tapetul cu buline isi gaseste si el locul in acest stil, desi este model clasic, combinatia dintre alb si negru este simpla, la fel si bulinele ilustrate.

Simplitatea este cheia acestui stil, sau cum se spune “less is more”.

Poze: Pinterest