De-a lungul timpului tapetul din catifea a fost vazut, pentru prima data, ca un produs de lux folosit doar de cei bogati, ca apoi sa fie considerat un kitsch, ceva cliseic si comun, ca in timpurile actuale sa fie dedicat incaperilor elegante si rafinate.

Inca din 1719 oamenii foloseaua ca decor panouri cu ilustratii in stilul baroc ce contineau catifea. Aceste panouri au fost inspirate de materialele textile ce contineau catifea si erau in mare voga. O data cu trecerea timpului, tapetul, sub toate formele sale, a inceput sa devina din ce in ce mai prezent in casele oamenilor avuti, de aceea si modelele s-au diversificat. Pentru tapetul cu catifea se foloseau ilustratii, de cele mai multe ori florale sau in stilul baroc, de mari dimensiune, potrivite incaperile grandioase cu tavan inalt. Se foloseaua nuante simple, alb sau negru in combinatii cu rosu, mov sau albastru. Cei care tanjeau dupa un astfel de decor luxuriant, dar nu si-l permiteau foloseau lana in loc de catifea.

Timpul a trecut, moda tapetului din catifea devenise ceva banal, dar cum moda revine, tapetul din catifea  este din noua indragit si folosit pentru a oferi eleganta dormitoarelor, livingului, restaurantelor, cafenelelor sau a hotelurilor. Acum, paleta de culori si combinatii de nuante este infinita, la fel si modelele sau ilustratiile, iar preturile sunt accesibile pentru majoritate oamenilor.

Va prezentam 10 modele de tapet din catifea  pentru un decor ce va atrage toate privirile:

 1.

2.

3

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

Tapetul din catifea aduce eleganta si un lux desavarsit in orice incapere. Acest tip de tapet ofera un finisaj decorativ practic si se poate integra cu usurinta in orice amenajare interioara. Defineste atmosfera intr-o incapere si se poate aplica pe orice tip de suport, fie suprafete vopsite, fie beton sau caramida. Tapetul din hartie si tapetul din vinil pot avea insertii de catifea, accentund astfel orice model, orice design. Tehnologia fabricarii tapetului este una ultramoderna si eco-friendly, tratamentele aplicate precum: antifungice, ignifuge, dau nastere unui material cu rezistenta la umezeala, socuri mecanice, zgarieturi, facandu-l astfel sa rezite pana la 15 ani, fara sa piarda din culoare si aspect. Tapetul din catifea ofera o varietate de culori si texturi, reprezentand astfel, ce a mai buna optiune pentru un decor elegant, distins si select.

Noi va punem la dispozitie o gama larga de tapet cu modele din catifea. Va oferim: tapet din catifea in dungi, tapet din catifea cu model baroc, damasc sau oriental, animal print cu catifea si modele florale cu insertii de catifea.