Daca lucrurile nu au mers asa cum va doreati in aplicarea tapetului, venim cu cateva idei salvatoarea pentru a remedia greselile cele mai comune, cum ar fi lacunele sau bulele de aer.

  1.        Umpleti golurile din colturi

Pentru un finisaj superior, se foloseste un adeziv cu distribuitor, pentru ca acesta sa ajunga si sa umple colturile. Pentru a nu-ti face munca si mai grea, adezivul trebuie netezit imediat. Puteti sa va umeziti palma sau un deget pentru a indeparta surplusul si imperfectiunile suprafatei. Utilizati un burete umed pentru a curata imediat tapetul.

  1.        Umplerea lacunelor

Un material de umplutura pentru finisarea suprafetelor imperfect este de mare ajutor. Unii producatori deja fac o solutie pentru umplere, ceea ce este ideal de folosit in situatiile in care suprafata are goluri sau denivelari semnificative. Puteti aplica un astfel de material, lasati sa se usuce si apoi slefuiti suprafata, pentru a fi neteda si dreapta.

  1.        Acoperirea suprafetei dintre doua fasii

Pentru un finisaj perfect, spatiul dintre doua fasii pot fi acoperite cu vopsea intr-o culoare similara cu tapetul. Marcati o linie pe perete unde se vor intalni cele doua fasii. Vopsiti peste linie cu nuanta potrivita. Lasati vopseaua sa se usuce. Apoi aplicati prima fasie de tapet, asezati si a doua fasie. Daca va exista spatiu intre cele doua foi, vopseaua va ascunde diferenta.

  1.        Repararea tapetului rupt

Tapetul din hartie este foarte delicat si uneori poate fi rupt din greseala. Singura solutie ar fi sa pastrati bucata rupta si sa o lipiti inapoi. Aplicati adezivul cu grija, fara a il aplica si pe partea exterioara a tapetului, doar in zona in care lipseste. Aplicati bucata rupta si eliminati excesul de adeziv cu un burete usor umed.

  1.        Reatasarea unei fasi

Hartia in mod obisnuit se ridica de la baza. Aplicarea slaba a tapetului sau o zona cu umidate mare ar fi cauzele acestui fenomen. Indepartati fasia dezlipita si aplicati adezivul pe marinea acesteia. Untilizati un burete umed pentru a alinia fasia la loc.

  1.        Cum scapati de bule aparute sub tapet

Bulele apar din cauza aplicarii slabe. Daca exista mai multe bule de aer, trebuie sa inlocuiti intreaga fasi de tapet. In cazul in care exista una, doua, taiati sub forma de cruce locul respectiv, iar dedesubt adaugati adeziv. Lipiti bucatile taiate si elimnati excesul de adeziv cu un burete.

  1.        Repararea unei fasii suprapuse

Aceasta situatia apare cand aplicarea tapetului nu este facuta corect. Din fericire, repararea situatiei nu este dificila. Dupa ce adezivul se usuca, bucata suprapusa se va vedea inestetic, folositi cu atentie un cutit pentru a indeparta aceasta parte, dar nu o taiati, ci aplicati adeziv pe partea interioara si apasati usor pentru a o lipi pe cea de a 2-a fasie. Stergeti adezivul ramas cu un burete si pentru a netezi suprafata.

 Greselile se repara mai greu, in functie de model si material, reparatia se va vedea mai mult sau mai putin. Important este sa va informati corect inainte de a aplica singuri tapetul, sau sa apelati inca de la inceput la un profesionist.

 

Sursa: www.diynetwork.com