Aurul este un metal ce ne-a capturat atentia inca din cele mai vechi timpuri. Egiptenii, romanii, impartii din vremurile trecute se luptau pentru aur, isi faceau accesorii si piese vestimentare din el, ca apoi sa-l foloseasca si ca obiecte decorative. Este un metal pretios ce promite, indiferent de situatie, un lux de neegalat. Cu toate astea, in ziua de azi, aurul si respective culoarea aurie nu mai sunt folosite ca atare. Ci sunt incluse subtil, dar cu efect si in amenjarile interioare. Daca adaugi auriu in camera ta, asta nu va inseamna ca te vei intoarce in timp, din contra, vei adauga un plus de eleganta, lux si stil incaperii. De la auriul galben, pana la auriul rozaliu, sau auriul foarte deschis spre argintiu, toate aceste accente pot fi integrate in orice incapere: dormitor, living, hol, baie, bucatarie sau pentru hoteluri, cafenele, cluburi luxoase.

Desi la o prima vedere aurul prin nuanta sa de galben este greu de asortat, designerii ne-au demonstrat contrariul. Ba chiar mai mult, ne incurajeaza sa-l folosim alaturi de alb si negru, de nuante pastele, de griuri si de albastru, sub toate formele sale. Daca nu avem auriu, putem folosi galben, pentru un rezultat cat mai apropiat de ceea ce ne dorim.

Atractia pentru un decor metalic in nuante cat mai stralucitoare este de inteles, fiind ceva natural sa fim atrasi de sclipiri, de lux si de elenganta. Auriul  merge perfect pe pereti, sub forma de tapet, cateva accente aurii poate avea si mobilierul, sau aurii pot fi si accesoriile pe care dorim sa le folosim.

Ca si modelul de animal print “less is more”, asadar, folositi auriul lucios ca accent intr-o incapere, linia este fina intre eleganta si kitch. Daca va doriti mai mult auriu, puteti sa optati pentru cel in nuante mate si sa pastrati un echilibru intre celelalte culori aflate deja in camera.

Ca si materiale textile, alaturi de un metal auriu, chiar si argintiu, se potrivesc de minune texturile calduroase, cum ar fi: blana, catifeaua, lana, acesta o sa mai taie din efectul rece al metalului.

Avantajul tapetului cu accente aurii este ca va poate ajuta sa creati iluzia optica de marire a incaperii, camera va fi mai luminoasa si va ajuta sa puneti accentual pe mobilier. De asemenea, daca va doriti sa schimbati rapid si ieftin o incapere, tot tapetul este solutia. Pastrati mobilierul si accesoriile, iar pe perete aplicati modelul de tapet preferat. Camera isi va schimba infatisarea automat.

Avem 10 idei de amenajari interioare pentru un decor pretios, adaugand doar tapetul potrivit.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

10.

Poze: Pinterest

Noi va oferim o gama larga de tapet in dungi in nuante aurii, modele orientale, in stil baroc sau damasc cu accente aurii sau modele florale cu insertii aurii. Adaugati o pulbere aurie si in camera dumneavoastra pentru a atrage privirile invitatilor, pentru a avea un mediu relaxant si luxos, pentru a crea o atmosfera eleganta si la moda.